Categorieën
Geen categorie

Voornemens voor het nieuwe jaar

Dit is het laatste blogje voor dit jaar. In het komende jaar staan er weer zo’n 150 in de planning. Het was leuk om al mijn gedachten met jullie te delen. Er zijn veel dingen gebeurd. Maar nu is ook de tijd om vooruit te kijken.

Mijn voornemens voor het komende jaar hebben te maken met de website, maar ook met opvoeden. Ik deel er graag 3 met jullie.

Meer spelen met mijn mini

Het duurt niet zo lang meer tot de mini vier is en naar school gaat. Ik heb me voorgenomen om zoveel ik kan met hem te spelen. Ik ben eigenlijk niet zo geduldig en ik heb vaak ook geen zin in wat hij heel leuk vindt om te spelen. Daarom hebben we een systeem met activiteitenkaartjes. Ik stof ze af en ga weer elke dag minimaal één kaartje met hem doen.

Boekrecensies schrijven

Ik heb een paar fantastische boeken gelezen in de afgelopen jaren. Die wil ik met jullie delen. Ik heb een aantal recensies in de planning gezet voor het komende jaar.

Dankbaarheid laten zien

We hebben het heel goed. Ik heb een fijne familie, genoeg geld om van te leven, en het liefste kind van de wereld. Dit jaar neem ik mij voor om de dankbaarheid met iedereen te delen. Hier vast een klein voorproefje:

Lieve opa en oma

Wat fijn dat jullie er nog zijn!

Lieve ouders en schoonouders

Wat heerlijk dat jullie altijd voor ons en de mini klaar staan.

Lieve broers en zussen

Wat geweldig dat we met jullie allemaal zo’n fijne band hebben. Heerlijk dat onze kinderen lekker samen spelen en dat we elkaar toch vaak zien en bellen.

Lieve vrienden

Oude vrienden die nu dichtbij wonen; vriendinnen die ik nooit zie, maar waarvan ik weet dat ze dat wel willen; vrienden ver weg, maar via media altijd dichtbij; vrienden in het buitenland, die mij nog steeds hun diepste geheimen vertellen; vrienden op het werk, die elke dag leuker maken; vriendinnen met kindjes die even oud zijn als mijn mini. Bedankt voor jullie allemaal! Je weet wel wie je bent.

Lieve lezers

Wat ben ik dankbaar voor jullie! Ik ken jullie niet allemaal persoonlijk, maar het voelt toch alsof iedereen mijn vriend is. Zonder jullie zou dit blog niet kunnen bestaan!

Heel veel geluk, inspiratie en gezondheid in 2016!

Wat zijn jouw voornemens voor komend jaar?

The following two tabs change content below.
Marianne Cysouw
mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes
Marianne Cysouw

Laatste berichten van Marianne Cysouw (toon alles)

Marianne Cysouw

Door Marianne Cysouw

mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes

5 reacties op “Voornemens voor het nieuwe jaar”

Hmmm… voornemens…

Ik denk over het algemeen meer stressen. Ik heb afgelopen jaar geen burn-out gehad. Daarmee ben ik (op mijn vader na) de enige in mijn familie. Da’s natuurlijk een beetje scheef. 😉

Nee, ik denk eerder andersom. Ik maak me vaak druk dat ik meer zou moeten ondernemen dan ik nu doe. Of dat ik er niet genoeg ben voor degene om me heen. Maar wat ik nu doe put me al genoeg uit. De frustratie dat het niet genoeg zou zijn, geeft alleen meer druk. Ik lig er soms wakker van… Als gevolg daarvan ben ik vaak moe en chagrijnig. Met eerder negatieve gevolgen, als nog minder energie hebben om nieuwe dingen te ondernemen, of ongewenst onaardig zijn tegen de mensen die ik liefheb…

Ik ga me dus proberen te focussen op gelukkig te zijn met wat ik heb 🙂

Spelen met mijn mini gaat me dit jaar aardig af! Maar dat gaat soms ten koste van het schrijven van een blog 🙁

Ik ben dankbaar dat jullie toch elke keer weer een nieuw berichtje lezen, als ik er weer 1 publiceer. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *