Categorieën
lichaam ouder worden ouder zijn

Babyseks – vies en eng, maar nodig

Let op: Absoluut ongeschikt om op je werk te lezen! Dit
artikel gaat over het hebben van seks, en dan wel met het
doel: een baby maken. En dat dat echt goor en eng is.

Let op: Absoluut ongeschikt om op je werk te lezen! Dit artikel gaat over het hebben van seks, en dan wel met het doel: een baby maken. En dat dat echt goor en eng is, dat vertelt niemand je van tevoren.

Sweet 16

Toen ik jonger was, een jaar of 16, begon ik een beetje interesse te krijgen in jongens. (Ja, ik was wat laat daarmee.) Nou hou ik dus niet echt van troep, ook niet ‘in bed’.

Gelukkig kom je er goed mee weg om rond die tijd alleen nog een beetje te voelen en zoenen. Hoera! Geen troep.

Volwassen

Maar ik werd ouder en volwassener. Mijn eerste langdurige relatie draaide uiteindelijk ook uit op ‘het’ doen, en dat was best gezellig. Het was minder troep dan ik vreesde, want natuurlijk deden we het veilig.

Indoctrinatie

Zowel op school, als thuis, werd mij altijd geleerd dat condooms een soort heilig beschermmiddel zijn: je raakt niet zwanger, je stopt geen rotzooi in je lijf en je voorkomt SOA’s. Super dus! Condooms zijn dan ook altijd mijn voorkeurs voorbehoedmiddel gebleven. (Voor de geïnteresseerden onder ons: er zijn heel veel mogelijkheden, die ik eerder al eens beschreef op Eigenwijs Blij.)

Een babywens

En toen kwam er dus het moment dat ik wél zwanger wil worden. Over alles had ik nagedacht (dacht ik): of we dat wel konden betalen, of we er wel ruimte voor hadden, of de tijd in ons leven klopte…

Ik had er zelfs aan gedacht dat de bevalling best zwaar en lang kon zijn en dat bevallen vies werk is. (Uiteindelijk viel mijn geboorte trouwens alles mee.)

Waar ik niet aan gedacht had: babyseks is onbeschermde seks.

Doodeng én smerig

We hadden dus inderdaad besloten dat het tijd was om te gaan proberen. De eerste paar keren kwam het er uiteindelijk niet van, want ik vond het echt te eng om zonder barrière, nou ja… je weet hoe het gaat. Dat vertelt dus niemand je!

Daarbij was het plakkerig, vies, onhandig… Brrr. Ik was blij toen ik snel zwanger was, omdat ik dat niet veel langer wilde doen. En om eerlijk te zijn: onbeschermde seks is één van de dingen die mij weerhouden van nog een mini kweken.

En jij? Vond jij het ook eng en vies? Of eigenlijk, heel natuurlijk en normaal?

The following two tabs change content below.
Marianne Cysouw
mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes
Marianne Cysouw

Laatste berichten van Marianne Cysouw (toon alles)

Marianne Cysouw

Door Marianne Cysouw

mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes

5 reacties op “Babyseks – vies en eng, maar nodig”

Ja, misschien had ik inderdaad voor TMI moeten waarschuwen ;). Sterilisatie vind ik ook wel een optie, vanwege de geen hormonen, maar dan houdt bovenstaande me weer tegen. (En ik ben er nog niet uit of de mini misschien een broer of zus krijgt.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *