Categorieën
opvoeden ouder zijn praktisch

Kinderwagens in de bus

Je gaat mij een enorme zeur vinden, maar ik vind toch dat je het moet weten. Er zijn regels voor kinderwagens in de bus. Neem nou gewoon even de moeite om die ook te lezen.

Je gaat mij een enorme zeur vinden, maar ik vind toch dat je het moet weten. Er zijn regels voor kinderwagens in de bus. Het is veiliger om je kind uit de wagen te halen en op schoot te nemen. Heb je een kleine baby? Neem dan ook een drager mee, zodat je de baby veilig op schoot kunt nemen. Neem nou gewoon de moeite om die even te lezen.

Instappen

De meeste bussen vereisen dat je achterin instapt. Je hoeft niet meer naar voren om in te checken, maar veel chauffeurs stellen het op prijs. Als ik samen ben met mijn partner, dan stapt één van ons voor in met twee portemonnee’s om te laten zien dat we allebei inchecken. En dan kun je gelijk vragen of het ok is om achterin in te stappen met de kinderwagen. Als ik alleen ben communiceer ik non-verbaal met de chauffeur dat ik graag achterin in wil stappen. Steekt hij zijn duim op, dan check ik daar in. Anders loop ik langs de voordeur om mijn kaart voor de paal te houden.

Parkeren

Alle kinderwagens hebben een rem. Gebruik die dan ook. Als hij kapot gegaan is, repareer dat dan! Het helpt anderen en de algemene veiligheid enorm als je de kinderwagen of buggy uitgeklapt, tegen de rijrichting in parkeert en op de rem zet. Ik zie veel ouders struikelen bij het optrekken, omdat ze staande proberen de kinderwagen tegen te houden.

Gebruik de riem voor rolstoelen.

Is je rem niet zo goed, je kind wat zwaar of zet je een losse kinderwagen neer? Gebruik de riem voor de rolstoelen dan! Hij is lang genoeg en het helpt om de kinderwagen op zijn plek te houden terwijl jij lekker zit met je baby of kind op schoot.

Buggy’s

Kinderwagens zijn ingeklapt net zo log als uitgeklapt, dus dat heeft weinig zin. Maar buggy’s zijn snel en makkelijk in te klappen. Echt, ouders: klap dat verrekte ding nou in. Kind op schoot, buggy onder de bank, aankopen in je rugzak: klaar. Ja, dat doe ik ook altijd.

Geen zin in?

Heb je hier allemaal geen zin in? Ik ook soms niet. Dan neem ik de ergo-drager mee. Heerlijk: kan ik al die knutselende mama’s en papa’s met kinderwagens en buggy’s uitlachen.

Regels

Kijk ook even bij je eigen vervoerder, maar dit is wat de grote vervoerders erover zeggen:
Arriva
QBuzz
Connexxion
RET

Hou er dus altijd rekening mee dat je geweigerd kan worden en een bus later moet kunnen nemen!

Waar erger jij je aan in de bus?

The following two tabs change content below.
Marianne Cysouw
mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes
Marianne Cysouw

Laatste berichten van Marianne Cysouw (toon alles)

Marianne Cysouw

Door Marianne Cysouw

mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *