Categorieën
authentiek eten gezond eten

langzaam veranderen – meer groente eten

Het is grappig, maar door zélf te veranderen, zijn ook de gewoonten van mijn gezin veranderd. Meer groente gaan eten is daar een voorbeeld van.

Het is grappig, maar door zélf te veranderen, zijn ook de gewoonten van mijn gezin veranderd. Meer groente gaan eten is daar een voorbeeld van.

Hekel aan fruit

Ik hou niet van fruit. Mijn partner ook niet. Gelukkig hoeft dat ook niet! Sterker nog, groente eten is gezonder voor je. Wil je dus gezonder eten als gezin, voeg dan vooral meer groente toe. Je kunt die onbeperkt eten, in tegenstelling tot fruit.

Lunch salades

Toen ik ophield met borstvoeding geven kwam ik opeens heel veel aan: wel een halve kilo per week. Ik vergat om minder te eten, terwijl ik de calorieën niet meer kwijtraakte aan melk maken. Voor mij was het een goede oplossing om tijdens de lunch minder calorieën te gaan eten. Om toch genoeg te eten te hebben, maakte ik salades voor mezelf. Als je een half uur knaagt op rauwe groenten, heb je daarna geen honger meer. En het is geen ongezonde manier om gewicht te verliezen.

Groente bij het ontbijt

Ik was er dus helemaal niet op uit om de mini meer groente te laten eten! Maar ik maakte de salades aan de ontbijttafel klaar, vanwege de gezelligheid. Natuurlijk wilde de mini steeds iets proberen van wat ik maakte. Nu is het bijna gewoon dat hij een paar stukken groente eet bij het ontbijt: het staat gewoon op tafel; ik eet er wat van, hij eet wat hij lekker vindt. Daarna eet ik dan groente als lunch.

Groente bij de lunch

In het weekend maak ik geen lunchsalades, maar ik stop wel groente op mijn eigen boterhammen. Ik maak dus hele lekkere sandwiches. Dat wil de mini ook graag! Zo eet hij bij de lunch in het weekend ook groente.

Langzaamaan

Dit is niet snel gegaan. Ik deed het voor mezelf, maar na ongeveer een half jaar zag ik de verandering bij de mini en ook een beetje bij mijn partner. Ik denk dat de sleutel tot succes hier ook is dat er geen druk stond op de anderen om dit te gaan doen. Nog beter, er was geen sprake van: doe wat ik zeg. Dit is echt het bewijs dat ‘doe wat ik doe’ heel succesvol kan zijn!

Eet jij al groente bij het ontbijt? Of bij de lunch? Wat wil je zelf veranderen?

The following two tabs change content below.
Marianne Cysouw
mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes
Marianne Cysouw

Laatste berichten van Marianne Cysouw (toon alles)

Marianne Cysouw

Door Marianne Cysouw

mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *