Categorieën
ouder worden psychologie

Mijn boek is uit

Ik heb mijn vakantie met een dag verlengd. Ik was nog niet klaar. Nog niet klaar met het mooie weer, nog niet klaar met het lakken van de salontafel. Niet klaar met het niets doen, ik was gewoon nog niet klaar.

Ik heb mijn vakantie met een dag verlengd. Ik was nog niet klaar. Nog niet klaar met het mooie weer, nog niet klaar met het lakken van de salontafel. Niet klaar met het niets doen, ik was gewoon nog niet klaar.

Nog niet klaar

Ik was nog niet klaar met mijn boek De Vergeving van Tim Griggs, een verhaal over de kracht van liefde, die zelfs het grootste verlies kan verzachten. “Een vader, een popidool van midden veertig, die na een ruzie met zijn vrouw, die al op het punt stond hem te verlaten, met zijn twee kinderen in zijn Jaguar vlucht door London en uiteindelijk in de Theems eindigt. De ene dochter overleeft de crash niet, de ander wel. Hijzelf wordt vermist.”

Een boeiend boek met een sterk einde.

Verlies

Tijdens het lezen van dit boek komt het verleden weer naar boven over het verwerken van verlies. Het omgaan met verlies is voor een ieder weer anders en er bestaat geen handleiding hoe hier mee om te gaan. Tijdens onze vakantie zijn er veel drama’s gebeurd in onze omgeving en nog meer daar buiten die we niet weten. Kinderen die hun ouders verliezen in België op weg naar hun vakantie. Een moeder die zelf uit het leven stapt. Een zus die aan kanker overlijdt. De mensen die achter blijven moeten met dit verlies omgaan.

In het begin lijkt het onmogelijk hier mee om te gaan, laat staan er overheen te komen. Vanuit een donkere gevoelloze wereld ga je stapje voor stapje weer voelen. Je gaat stapje voor stapje de warmte van de zon weer voelen en zie je de wolken weer voorbij komen. Op eens smaakt het eten je weer en kun je weer lachen om een grap. Opeens besef je dat je door gaat met je leven omdat er mensen zijn die van je houden en je nodig hebben.

Bewust

Het is goed om hier af en toe bij stil te staan, niet te lang en niet altijd, maar wel om bewust te worden van het feit dat we ons te veel druk maken over futiliteiten, kleine zaken in het leven, vaak materiele zaken. We maken ons druk om de dingen die we niet hebben in plaats van gelukkig te zijn met de zaken die we wel hebben.

De vakantie is voorbij, mijn boek is uit….

Meer blogs kun je vinden op www.gewoonmaarten.nl

The following two tabs change content below.
Maarten van Teeffelen

Laatste berichten van Maarten van Teeffelen (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *