Categorieën
opvoeden ouder zijn

Opvoeden van kleinkinderen

Om deze post te maken heb ik mijn grootmoeder geïnterviewd. Zij heeft in haar eigen woorden, op papier mijn vraag beantwoordt. Ik heb dit voor haar uitgewerkt. De foto is overigens mijn opa met mijn mini: hij houdt van lekker gek doen ~ Marianne

Was het anders om je kleinkinderen in vakanties ‘op te voeden’ dan omgaan met je eigen kinderen?

Kleinkinderen hebben is een groot goed en een grote verantwoording. je mag je dochter of zoon niet in de wielen rijden bij hun opvoeding, maar je wilt de kinderen toch wat meegeven van wat je zelf belangrijk vindt.

Als je gezien hebt dat één van de kinderen aan zijn haar of haren wordt gesleurd, zou je het liefst er tussen willen springen, maar de consequentie is dan, dat je de deur wordt gewezen, en dat risico kun en wil je niet lopen.

Dus probeer je als ze bij je logeren rustig en geduldig te zijn en het zo gezellig mogelijk te maken.

Zelf ben ik niet zo’n erge “voorlees-oma”, maar deden we andere dingen. Het is geweldig fijn dat jullie alle vier mét partners en kleintjes ons steeds opzoeken! Veel mensen die we ontmoeten vinden dat een unicum!

Je staat tegenover kleinkinderen natuurlijk ook anders dan tegenover hun ouders. De tijd is 20 of 30 jaar voortgeschreden en veel dingen zijn veel veranderd.

Als ze op school gaan en met vragen komen, zit je soms met je handen in je haar en begin je jezelf een grote sukkel te vinden. (Wordt nóg erger als het grut van jullie zo ver is!)

Maar al met al hebben we er altijd veel plezier in gehad jullie een beetje mee op te voeden met soms toch wel strenge regels.

 

The following two tabs change content below.
An Schilperoort

An Schilperoort

geboren in 1926 | moeder van 2 | grootmoeder van 4 | overgrootmoeder van 3 | woont zelfstandig samen met haar man
An Schilperoort

Laatste berichten van An Schilperoort (toon alles)

An Schilperoort

Door An Schilperoort

geboren in 1926 | moeder van 2 | grootmoeder van 4 | overgrootmoeder van 3 | woont zelfstandig samen met haar man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *