Categorieën
opvoeden opvoedstijlen ouder zijn

Prioriteiten stellen: minder schoonmaken?!

Ik leer heel veel van mijn partner. Onder andere om te kijken wat goede prioriteiten zijn. Zeker met een mini erbij was het een grote verrassing hoeveel hij met de mini kan spelen. Maar dat betekent wel dat andere dingen minder vaak gebeuren.

Ik leer heel veel van mijn partner. Onder andere om te kijken wat goede prioriteiten zijn. Zeker met een mini erbij was het een grote verrassing hoeveel hij met de mini kan spelen. Maar dat betekent wel dat andere dingen minder vaak gebeuren.

Opruimen of spelen?

Eén van de dingen die je los kan laten om meer tijd te maken voor je mini is hoe schoon het moet zijn in huis. En hoe vaak je moet opruimen.

Eerst hoorde ik de verhalen over urenlang spelen en buiten zijn met verbazing aan. Waar haalde mijn huispapa de tijd vandaan om én het huishouden te doen, én zoveel met de mini te spelen? Het was mij namelijk nog niet eens echt opgevallen: hij deed gewoon veel minder huishoudelijk werk dan ik zou doen! En dat is prima.

De WC hoeft niet elke dag schoongemaakt te worden. Beddengoed kan best een week of 3 (4, OK, 8) op bed liggen. Kleren kun je wel 2 of 3 dagen aan. Stofzuigen elke week is echt wel genoeg. De vloer van de keuken… ach, daar eten we niet van.

Even wennen…

En dan kom ik dus thuis in een huis dat eruit ziet alsof er veel in gespeeld is. Het plaatje hierboven bewijst dat.

Het duurde even, maar het is geweldig!

Op de dag dat de mini naar de opvang gaat, wordt er als een razende schoongemaakt, zodat het huis er weer een week tegen kan.

Ik moest zelf mijn ideeën loslaten over properheid en hygiëne, maar nu ik dat gedaan heb: heerlijk! Ik geniet veel meer van de tijd die ik met mijn kind heb, in plaats van dat ik bezig ben met me ergeren aan de staat van het huis.

Hoeveel maken jullie thuis schoon? Weegt dat op tegen tijd die je anders met je mini zou doorbrengen?

The following two tabs change content below.
Marianne Cysouw
mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes
Marianne Cysouw

Laatste berichten van Marianne Cysouw (toon alles)

Marianne Cysouw

Door Marianne Cysouw

mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *