Categorieƫn
ouder zijn spelen

Spelen met je kind – 0-3 maanden

Ik vind jonge baby’s heel moeilijk. Ze doen nog heel weinig. En dat is saai… Hier wat 5 spelletjes om je eigen leven draaglijker te maken en te spelen met je jonge baby!

Ik vind jonge baby’s heel moeilijk. Ze doen nog heel weinig. En dat is saai… Hier wat 5 spelletjes om je eigen leven draaglijker te maken en te spelen met je jonge baby!

Voorlezen

Ik hou erg van (voor)lezen, en dit is zeker geschikt om al vanaf de geboorte te doen. In ieder geval om de tijd te verdrijven. Baby’s moeten een deel van de tijd op hun buik doorbrengen, zodat nekspieren en rugspieren de kans krijgen om te ontwikkelen. Dat hoeft niet alleen op de grond op een kleedje te zijn. Ook op papa of mama liggen op de buik is prima. Ik combineerde dat graag met voorlezen. (Uit mijn eigen boeken, want Nijntje steeds weer voorlezen is wel erg saai als er nog geen reactie terugkomt. Zie ook mijn eerdere blog over voorlezen.)

Baby-massage

Als je zin hebt, kun je van het insmeren na het badje iets leukers maken, door er een soort baby-massage van te maken. Er zijn veel sites die uitleggen hoe het moet, maar je kan ook een cursus doen, zodat je tijdens je verlof alweer wat andere volwassenen ziet. Zie het als een mooi excuus om eens de deur uit te komen! Maar het hoeft niet, je kunt ook zelf wat improviseren.

Mama en baby yoga

Je baby op de grond doen en zelf wat yoga oefeningen gaan doen is leuk voor je baby om naar te kijken. Je kunt zelfs wat kleurige kettingen omdoen, als je wilt.

Dragen en lekker naar buiten

Mijn favoriete manier van spelen was mijn kind op mijn buik hangen in de draagdoek en lekker naar de stad gaan om te winkelen, of met vriendinnen afspreken. Genoeg prikkels voor de mini en mij. Let op dat je op tijd weer naar huis gaat.

In het begin is een draagdoek fijn, omdat je hiermee prikkels weg kunt halen en je kind in kunt laten slapen. De strakke doek helpt je kindje om ondanks het geluid en andere prikkels toch lekker te blijven slapen.

Handendans

Onze favoriet ’s morgens in bed was de handendans. Met of zonder een liedje erbij gezongen (meestal zonder). Als de mini dan rond een uur of zes was gevoed, was hij wakker ook. Ik nog niet echt. Om hem moe genoeg te maken om nog een slaapje te doen deden we de handendans.

Ik trok dan mijn knieƫn op, met de deken er nog overheen. Mini rustte dan als in een wipstoeltje tegen mijn benen. Als het erg koud was, met een dekentje erover. Zachtjes wiegde ik dan mijn benen heen en weer. Met mijn handen deed ik dan een dans, die hij fascinerend vond. Na een half uur was het wel genoeg en viel hij dan weer in slaap voor een paar uur.

Knuffelen

De eerste drie maanden gaan redelijk snel voorbij. Als je van knuffelen houdt, is nu de tijd om veel te genieten! Als je minder van de knuffel en meer van de wilde spelletjes bent: geen probleem! Dat komt snel genoeg!

Welke leuke spelletjes deed jij in de eerste drie maanden met je baby?

The following two tabs change content below.
Marianne Cysouw
mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes
Marianne Cysouw

Laatste berichten van Marianne Cysouw (toon alles)

Marianne Cysouw

Door Marianne Cysouw

mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *