Categorieën
lichaam ouder worden

Sporten – blegh

Ik heb veel sporten geprobeerd in mijn leven en ben tot de conclusie gekomen dat sporten gewoon niet bij mij past. Ik doe het omdat het gezond is, maar dan houdt het ook helemaal op.

Ik heb veel sporten geprobeerd in mijn leven en ben tot de conclusie gekomen dat sporten gewoon niet bij mij past. Ik doe het omdat het gezond is, maar dan houdt het ook helemaal op.

Eigenlijk wilde ik dat dit stukje alleen over yoga zou gaan, maar dat lukte me niet. Ik hou gewoon niet van sporten en dus ook niet van schrijven over sporten. Dus heb ik opgeschreven wat ik allemaal heb geprobeerd en waarom dat niet lukt. En een klein stukje over yoga en hardlopen.

Geprobeerd – niet gelukt

  • fietsen – omdat ik toch ’s morgens ergens heen moet, en ’s middags weer terug, heb ik een tijdje geprobeerd om dan net zo hard te fietsen dat het echt wel sport werd. Maar na een maand vind ik dan dat ik te moe en bezweet op mijn werk kom. Dus dat doe ik niet meer.
  • zwemmen – op de middelbare school heb ik een tijdje elke week gezwommen. Ik vond dat wel leuk, maar ik kreeg het niet voor elkaar om dan ook echt elke week hard te werken en zélf te gaan zwemmen als ik geen les had. Dus dat doe ik niet meer.
  • paardrijden – ik heb een blauwe maandag (lees: 1 keer) bovenop een oud, halfblind paard gezeten. Maar omdat ik dan 20 kilometer naar de manege zou moeten fietsen, vond ik het niet leuk genoeg om door te zetten. Dus dat doe ik niet meer.
  • fitness – ik heb een jaar lang een abonnement gehad op de sportschool: zo’n dure, met begeleiding en een sauna. Maar toen werd ik zwanger en deden ze vervelend tegen mij en vond ik het te duur met een kind in huis. Dus dat doe ik niet meer.
  • balsporten – mijn kind van 3 raakt de bal beter dan ik. Dus dat doe ik niet meer.
  • turnen – in mijn studententijd ging ik samen met een vriendin elke week turnen. Maar zij is verhuisd en in mijn eentje vind ik het stom. Dus dat doe ik niet meer.
  • majorette – ja, echt dat is wel een sport. Maar ik ben zo ongecoördineerd dat ik nooit mee mag lopen in shows. Dus dat doe ik niet meer.
  • dansles – ook daar kwam ik niet vooruit en werd ik groter, terwijl er steeds meer mini’s om mij heen op mijn niveau kwamen. Dus dat doe ik niet meer.

Hardlopen

Wat doe ik dan wel? Nou, eigenlijk vrij weinig. In de zomer, als het nog licht is ’s avonds probeer ik 3 dagen in de week hard te lopen. Het lukt niet altijd, maar het is een poging om iets gezonds voor mezelf te doen. (En de omgeving is prachtig, zoals je op de foto kunt zien.)

In de winter doe ik het niet. Ik ben bang voor loslopende honden en in het donker het bos in trekt me gewoon echt niet. In plaats daarvan zit ik op de bank te handwerken voor de mini.

Yoga

En dan is er nog yoga. Een tijdlang deed ik dit braaf elke week, samen met een vriendin. Maar zoals je misschien begrijpt: ik kreeg een kind, zij kreeg een kind, we gingen niet meer elke week en: Dat doe ik dus niet meer.

Maar elke keer dat ik gestresst raak en mijn rug vastzit en er geëmmer is over mijn contract of andere onzekerheden zijn in mijn leven, ren ik als een haas naar de yoga-school voor een lesje en ik kom altijd beter terug. En met spierpijn. Ik geloof dat dat is wat sport moet doen: ontspanning bieden en spieren bouwen. Dus wat mij betreft is het sport!

Wat voor sport doe jij het liefst?

The following two tabs change content below.
Marianne Cysouw
mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes
Marianne Cysouw

Laatste berichten van Marianne Cysouw (toon alles)

Marianne Cysouw

Door Marianne Cysouw

mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes

2 reacties op “Sporten – blegh”

Ik heb al jaren een abo bij de lokale sportschool en ik ging elke week naar yoga en zumba totdat onze dochter ’s avonds mee ging eten. Toen had ik geen zin meer. Ik betaal sinds januari 24 euro per maand en ben sindsdien niet meer geweest. Goede reminder om nu eindelijk op te zeggen of toch gewoon weer te gaan. Hm. Ik zet het in de agenda 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *