Categorieën
opvoeden ouder zijn

Werkende mama heeft haar week niet

Dit is niet de beste week ooit. Herken je dit? Ik sta op mijn werk onder druk om te presteren en prompt gaat er van alles mis. Of heb je dit ook wel eens? Je mini slaapt eindelijk door, maar ik word toch elke nacht wakker en kom niet meer in slaap.

Dit is niet de beste week ooit. Herken je dit? Ik sta op mijn werk onder druk om te presteren en prompt gaat er van alles mis. Of heb je dit ook wel eens? Je mini slaapt eindelijk door, maar ik word toch elke nacht wakker en kom niet meer in slaap.

Ik heb een wake-up light, maar elke ochtend moet ik mezelf dwingen om op te staan. Mijn man gedraagt zich voorbeeldig, maar ik heb geen vriendelijk woord voor hem over.

En het ergste: ik heb zeven miljoen dingen te doen, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.  Eigenlijk had hier een blog moeten staan over lichtjes, kleuren en jezelf opvrolijken. Dat is niet zo goed gelukt. Ik kon ook geen foto vinden, dus je krijgt een foto van onze poes.

Niet eerlijk

Voor de mini is het niet eerlijk. Mama is chagrijnig, maar hij kan er niets aan doen. Ik schaam me dan ook heftig als ik weer tegen hem uitval. (Sorry, liefje, mama heeft slecht geslapen.) Natuurlijk slaap ik niet beter van dat soort voorvallen.

Ik ben zo ook niet het voorbeeld dat ik voor hem wil zijn: lief, vrolijk, aandachtig… Ik ben ook niet de partner voor mijn man, die ik wil zijn: lief, vrolijk, aandachtig…

Zwaar

Dit zijn de weken dat het ouderschap me zwaar valt. Niet omdat mijn mini het mij nou zo moeilijk maakt, maar gewoon omdat alles anders gaat dan ik hoop. Iedereen maakt wel eens fouten, maar ik vind het nog steeds moeilijk om als alleenverdiener niet optimaal te presteren op mijn werk. Geen mama is perfect, maar ik vind het heel storend om te bloggen over ouderschap en dan mijn eigen raad niet eens op te kunnen volgen.

Sorry

En nu heb ik een heel zeurderige blog geschreven, waar ik ook jullie nog mee lastig val. Bij deze: sorry. Ik beloof dat het binnenkort weer beter gaat. In maart ofzo, als de zon weer gaat schijnen. Hoop ik…

Welke rampen gebeuren er als jij je week niet hebt? Wil je het hieronder kwijt? Klagen mag!

The following two tabs change content below.
Marianne Cysouw
mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes
Marianne Cysouw

Laatste berichten van Marianne Cysouw (toon alles)

Marianne Cysouw

Door Marianne Cysouw

mama | groepsleidster | wetenschapper | eigenaar Authentiek Ouder | gezin met partner, mini en poes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *