over Authentiek Ouder

Authentiek Ouder wil jouw inspiratiebron voor keuzes zijn. Als opvoeder en als persoon sta je vaak onder druk van anderen om bepaalde keuzes te maken. Bij Authentiek Ouder willen we jou helpen om je eigen keuzes te maken. Zo blijf je authentiek.

Het idee voor Authentiek Ouder borrelt al heel lang. Eigenlijk al sinds de geboorte van onze mini wil ik vertellen waarom ik bepaalde keuzes maak. In hele kleine stapjes is dit gegroeid naar een echte site, met een eigen naam. Wekelijks worden er nieuwe artikelen geplaatst. We schrijven in het Nederlands, over keuzes in Nederland, maar we kijken ook naar hoe de rest van de wereld dingen doet.

Authentiek ouder zijn

Ouder of opvoeder zijn betekent dat je elke dag veel keuzes moet maken. Veel van deze keuzes worden door anderen in twijfel getrokken. Authentiek Ouder gelooft dat je pas authentiek kunt zijn als je bewust keuzes kunt maken. Dan kies je wat er bij jou past. Wij doen liever iets fout, maar om de juiste redenen, dan iets goed met de verkeerde reden.

Met opvoeden is er geen ‘fout’ of ‘goed’, maar wel ‘bewust’ en ‘onbewust’. Natuurlijk doe je niet altijd alles bewust, daar is opvoeden veel te complex, en vaak te snel voor. Maar we gaan er vanuit dat je wel regelmatig stil wilt staan bij wat je doet.

Je leest hier nooit hoe het zou moeten met jouw kind. In plaats daarvan laten we zien welke keuzes wij maken en waarom we dit doen. Sommige artikelen bevatten enkel onze eigen ervaringen, andere zijn wat meer uitgediept met wetenschappelijke bronnen.

Authentiek ouder worden

Ook als persoon groei je: je wordt ouder, elke dag een klein beetje meer. Maar hoe blijf je in die hectische wereld zo dicht mogelijk bij jezelf? En hoe blijf je jezelf, terwijl je jezelf blijft ontwikkelen? Omdat wij jezelf blijven en blijven ontwikkelen belangrijk vinden om een goede ouder te zijn, biedt Authentiek Ouder ook ruimte voor filosofische benaderingen over ouder worden. Mindfulness, yoga, opinie, psychologie en loslaten zijn dan ook thema’s waar zo af en toe voor geschreven wordt.

De berichtjes in deze categorieƫn gaan altijd over hoe je zo dicht mogelijk bij jezelf kan leven. Dat kan zijn door respectvol met de aarde om te gaan, maar ook over hoe je tijd maakt voor je favoriete hobby in je drukke bestaan, of over hoe oneerlijk de wereld soms kan zijn.

Hoofdredactie: Marianne Cysouw

Authentiek Ouder is bedacht door Marianne Cysouw. Zij bewaakt de redactionele lijn van de artikelen en zorgt ervoor dat de site er mooi uitziet. Als je mee wilt bloggen of een leuke actie wilt doen, dan is zij jouw aanspreekpunt.

Geen reclame

Op Authentiek Ouder vind je nooit reclame, dat beloof ik! De reviews van boeken en producten zijn dan ook helemaal onafhankelijk en weerspiegelen altijd mijn eigen mening.

Natuurlijk ben ik heel nieuwsgierig naar nieuwe producten en vind ik het leuk om ze uit te proberen, maar alleen als mijn ongezouten mening daarna welkom is. Ik ben bereid om een product te promoten, maar alleen als ik echt denk dat het een goed product is. Kijk voor commerciĆ«le mogelijkheden op onze pagina ‘commercieel‘.

Acties

Heel af-en-toe vind je een actie in samenwerking met iemand anders. Dit zal er altijd expliciet bij staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *